ایران نیوز

یکشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۲

مخالفت با شورای نگهبان مخالفت با شریعت است


عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(گجستک) با بیان اینکه تمام نظام‌های سیاسی دنیا به افرادی که هویت سیاسی آن نظام را نپذیرند، اطمینان نمی‌کنند، گفت: اعتقاد افراد به نظام سیاسی اسلام باید در شورای نگهبان احراز شود.
حجت الاسلام محمدرضا باقرزاده عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به جایگاه شورای نگهبان در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران، گفت: قانون اساسی جایگاه ویژه‌ای برای شورای نگهبان تعریف کرده است.
وی افزود: طبق تصریح قانون اساسی، شورای نگهبان ضمانت شرعی مصوبات مجلس است؛ لذا مصوبات مجلس در صورت عدم تایید در شورای نگهبان ملغی بوده و اعتبار شرعی ندارد مگر اینکه در یک وضعیت اضطراری مجمع تشخیص مصلحت نظام موقتاً اجرای مصوبه‌ای را جایز بداند.

باقرزاده با بیان اینکه شورای نگهبان مسئول احراز شرایط شرعی و قانونی افرادی است که می‌‌خواهند برای ریاست‌جمهوری و نمایندگی مجلس، خود را در معرض رای مردم قرار دهند، خاطر نشان کرد: شورای نگهبان صلاحیت شرعی و قانونی افراد را مورد بررسی قرار می‌دهد تا افرادی که می‌خواهد در نظام اسلامی مجری یا ناظر باشند، به لحاظ شرعی و قانونی تائید شوند. لذا اعتقاد و باور افراد به نظام سیاسی اسلام در افرادی که می‌خواهند رئیس‌جمهور شوند، باید توسط شورای نگهبان احراز شود.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان نمی‌تواند اجازه دهد افرادی که نظام سیاسی اسلام را نپذیرفته‌اند در نظام اسلامی مسئولیت بگیرند، تاکید کرد: به لحاظ حقوقی و سیاسی، مکانیزم شورای نگهبان عقلی بوده و در تمام نظامات سیاسی دنیا وجود دارد؛ هیچ نظام سیاسی اجازه نمی‌دهد افرادی که سنخیتی با هویت نظام سیاسی آنها را ندارند، رئیس‌جمهور شوند.
وی افزود: مثلا در آمریکا، هیچگاه یک سوسیالیست نمی‌تواند کاندیدای ریاست‌جمهوری باشد و یا در نظام‌های سوسیالیستی، کاپیتالیست‌ها نمی‌توانند خود را در معرض رای مردم قرار دهند چراکه باور به سوسیالیسم لازمه باور به هویت نظام سیاسی آنهاست.
باقرزاده با بیان اینکه اراده ملت ایران با عمل به قانون اساسی محقق می‌شود، خاطرنشان کرد: قانون اساسی شورای نگهبان را مجاز کرده که افراد فاقد صلاحیت شرعی و قانونی را از ورود به عرصه کاندیداتوری مجلس و ریاست‌جمهوری منع کند و در حقیت این خواست و اراده ملت ایران از شورای نگهبان است.
این کارشناس مسائل حقوقی با بیان اینکه اصل بر برائت نیست و صلاحیت افراد باید احراز شود، گفت: اگر کسی بخواهد به مسافرت برود آیا می‌تواند کلید خانه‌اش را با استناد به اصل برائت به دیگران بدهد؟ یا اینکه صلاحیت آن فرد باید برای صاحب‌خانه احراز شود؟
وی با تاکید بر اینکه مخالف با شورای نگهبان عین مخالف با شریعت و قانون اساسی است در پاسخ به این شبهه که «برخی می‌گویند ممکن است تشخیص شورای نگهبان در احراز صلاحیت شرعی و قانونی افراد اشتباه باشد»، گفت: در پاسخ باید گفت، ممکن است تشخیص همین افراد هم درباره شورای نگهبان اشتباه باشد؛ به این بهانه که ممکن شورای نگهبان اشتباه کند نمی‌توان با شورای نگهبان مخالفت کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی‌ امام خمینی(ره) تاکید کرد: کسانی که شبهه اشتباه در تشخیص شورای نگهبان را مطرح می‌کنند پاسخ دهند آیا پزشکان و مهندسان اشتباه نمی‌کنند؟ آیا می‌توان به این بهانه که جراحان اشتباه می‌کنند مانع جراحی بیمار توسط پزشکان شد؟ آیا به این بهانه که مهندسان ممکن است اشتباه کنند می‌تواند مهندسی و مهندسان را رد کرد؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر