ایران نیوز

جمعه، دی ۲۷، ۱۳۹۲

بازداشت فعال عقيدتى باقر غلامى و ده‌ها فعال اهل سنت در اهواز

نیروهای امنیتی اطلاعات اهواز باقر غلامی و چندین فعال دیگر اهل سنت را بازداشت کرد.
به گزارش خبرگزاری کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از سازمان حقوق بشر اهواز، طی سه هفته گذشته نيروهاى امنیتی اطلاعات شهرستان اهواز بازداشت‌هاى گسترده‌ای را در مناطق مختلف اهواز، عليه جوانان اهل سنت عرب آغاز كرده‌ که باقر غلامی یکی از این بازداشت‌شدگان است.
باقر غلامى نعامى، 34 ساله، فعال عقيدتى اهل سنتی است که از سه ‌هفته پیش

توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت شده و به مكان نامعلومى برده شده است. لازم به ذكر است كه غلامى بارها به اتهام تغيیر مذهب و گرويدن به مذهب تسنن، توسط اطلاعات اهواز دستگیر شده بود. او آخرين بار به مدت يك سال و 2 ماه در بازداشتگاه مخفی اطلاعات اهواز و زندان كارون به صورت بلاتكليف بازداشت شد و نزدیک به 4 ماه پیش، با قيد وثيقه سنگين آزاد شده بود.
همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که در شهر فلاحیه (شادگان) واقع در جنوب اهواز نیز عده‌ای از جوانان این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. گفته می‌شود این جوانان جزو کسانی هستند که مذهب خود را از تشیع به تسنن تغییر داده‌اند و در میان بازداشت‌شدگان بعضی از شاعران و فعالین فرهنگی این شهر نیز دیده می‌شود.
سازمان حقوق بشر اهواز زمان این بازداشت‌ها را مربوط به روزهاى قبل از سفر روحانی می‌داند و اسامی آنها را به قرار زیر منتشر کرده است:
1- رضا كنامش دورقی، 40 ساله 2- حسين مزهور دورقی، 42 ساله 3- عدنان چاسب دورقی، 29 ساله 4- عبدالنبی كنامش دورقی، 46 ساله 5- يوسف عساكره، 38 ساله 6- خليل طاهری موسوی، 30 ساله 7- رئوف عساكره، 35 ساله 8- ابراهيم كعبی، 34 ساله
سازمان حقوق بشر در ادامه این خبر می‌افزاید: نظام جمهوری اسلامی از پدیده تغییر مذهب که طى سال‌هاى اخير در بین جوانان عرب اقلیم اهواز رو به افزایش است، احساس خطر مى‌كند و سعی در جلوگیری از گسترش و انتشار آن در بین این جوانان دارد. نیروهای امنیتی از روش‌های مختلفی چون بازداشت‌های بی‌رویه، ایجاد رعب و وحشت، شکنجه و زندانی کردن به منظور مبارزه با این پدیده و مجبور کردن جوانان به بازگشت به مذهب شیعه استفاده می‌کند. این امر مخالف با ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر است که می‌گوید: "هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود." این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هر کس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی برخوردار باشد. بازداشت‌های گسترده از سوی نیروهای امنیتی جهت ایجاد رعب و منع جوانان از برگزاری مراسم مذهبی و دینی‌شان همچنان ادامه دارد. از ماه آوريل گشته تا به اكنون، صدها نفر از جوانان اهل سنت تنها به خاطر برگزاری نماز جماعت و یا داشتن کتاب‌هاى مربوط به مذهب سنی در زندان‌ها به سر می‌برند.
‌‌‌سازمان حقوق بشر اهواز همچنین در پایان افزود: ضمن محکوم کردن این بازداشت‌های خودسرانه از جامعه بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشر، خواستار ایجاد فشار بر علیه دولت ایران برای رعایت تعهدات و پیمان‌های بین‌المللی خود می‌باشد كه از جمله این تعهدات، احترام به آزادی ادیان و تغيير مذهب و حق افراد برای ابراز عقیده و آزادی بیان می‌باشد. سازمان همچنین خواهان مداخله فوری جهت حمایت این بازداشت‌شدگان از هر گونه بدرفتاری و شکنجه و آزادی بدون قید و شرط آنان می‌باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر