مسئول دفتر سیاسی اتحادیه میهنی ضمن اشاره به موضع این حزب درباره مشارکت کُردها در دولت عراق و مسئله استقلال کُردها در عراق اعلام کرد: استقلال حق کُردها است و جای تعجب است که با حساسیت با مسئله استقلال کُردها برخورد می شود.
به گزارش خبرگزاری کردپرس، ملا بختیار در دیداری با سفیر پیشین هلند در عراق و مسئول موقت دفتر سفارتخانە هلند در اربیل دیدار و اشاره کرد: استقلال حق کُردها است و تمام جهان نیز نظاره گر تغییرات منطقه هستند و نشان دادن حساسیت نسبت به مسئله استقلال کُردها که به صد سال پیش و توافقنامه سایکس پیکو بازمی گردد مایه تعجب ماست.
ملابختیار، مسئول دفتر سیاسی اتحادیه میهنی ضمن اشاره به اوضاع کنونی و شرایط سختی که عراق در حال گذار از آن است، افزود: مشارکت در دولت آینده عراق، پایبندی به قانون و یا صحبت کردن درباره استقلال کُردستان نه تصمیم گیری، بلکه بستگی به مجموع شرایطی دارد که هم عراق و هم منطقه در حال گذار از آن است.
همچنین اعلام کرد که هرچند کردها تاکنون بخشی از عراق هستند اما از سال 2003 همزمان با سرنگونی حزب بعث تاکنون، دولت هایی که در بغداد بر سر کار آمدند در انجام وظایف نسبت به کُردها اهمال کردەاند و در عراق نیز در اجرای قانون اساسی در امور خدمات رسانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کوتاهی به خرج داده اند.
ملا بختیار تأکید کرد که تأمین امنیت و ثبات در عراق بدون خدمت به مردم و تأمین نیازمندی هایشان محقق نمی شود و اوضاع پیش آمده کنونی را معلول ضعف در این حوزه دانست.
این عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی افزود: در حال حاضر با واقعیت جدیدی در عراق روبرو هستیم، آیا تجربە ماندن در عراق را برای بار دوم، سوم و دهم تکرار کنیم؟ در حالی که کُردها 90 سال است که در حال آزمون بودە و به این نتیجه رسیدەاند که هیچ گاه عراق به دولتی دموکرات و مدرن تبدیل نمی شود.
مسئول دفتر سیاسی دیدگاه های خود را نسبت به مسئله استقلال اقلیم کردستان عراق این گونه عنوان کرد: مایه تعجب است که به مسئله استقلال کُردها با حساسیت برخورد می شود، در حالی که داعش با اقداماتش عراق را تجزیه کرد، از همین روی عراق یا باید به دولت دموکرات فدرال تبدیل و مناطقی که با عنوان مناطق موردمناقشه شناخته می شوند به اقلیم کردستان بازگردد یا بر عکس، اگر داعش دولتی مستقل تأسیس کند آنگاه کُردها نیز اعلام استقلال می کنند چرا که نمی توانند با داعش که گروهی سلفی جهانی و آدم کش است، همسایه باشند.
وی ضمن تأکید بر اینکه اوضاع و شرایط کنونی عراق نباید دیگر به منوال گذشته باشد، بلکه باید به کشوری دموکراتیک و فدرال تبدیل شود، افزود: اگرچه استقلال حق کُردها است و همه جهان نیز نظاره گر تغییرات در منطقه هستند، سروصدایی که در برابر استقلال کُردها به راه افتاده بجای مانده از دیدگاه پوسیده دولت مرکزی صد سال پیش است و به توافقنامه سایکس پیکو باز می گردد. ما در منطقە دموکرات ترین ملت جهان هستیم و تمامی اسناد و پرونده های تاریخی نشان دهنده این است که حمرین جزء خاک اقلیم کردستان بوده و همچنین کرکوک کردستانی است و استقلال نیز حق طبیعی کُردها است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر