ایران نیوز

جمعه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۹۴

خبرها و گزارشات نقض حقوق بشر در گوشه و کنار ایران

کوردانه: سرتیترخبرها:احضار رضا خندان مهابادی، نویسنده‌ی منتقد از سوی اطلاعات.مصادره آنتن‌های ماهواره در ایلام و کرمانشاه و دستگیری یک نفر.آخرین وضعیت دو شهروند کُرد دستگیری در سلماس از سوی نیروهای اطلاعات.دستگاه تولید بستنی، مرگ یکی از کارگران زن را رقم زد.کُردستان/ دو تن دیگر قربانی قصور پزشکی در بیمارستان‌ها شدند.

هم‌بندی‌های سامان نسیم بە بند عمومی زندان تبریز انتقال یافتند.یک زندانی کُرد در سنندج به دار آویخته شد.آزادی ٣ تن از مدرسان بهایی از زندان.اعزام چند تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر به مرخصی.جعفر عظیم زاده شب گذشته آزاد شد.مهرداد امین‌وزیری به کمیساریای عالی پناهندگان پناهنده شد.احضارحامد نباتی و سید علی حسینی دو فعال کارگری به اداره اطلاعات شهر سقز.
احضارحامد نباتی و سید علی حسینی دو فعال کارگری به اداره اطلاعات شهر سقز
در آستانه روز جهانی کارگر روز گذشته چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴حامد نباتی فعال کارگری و سید علی حسینی عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری به اداره اطلاعات شهر سقز احضار شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،صبح امروز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ سید علی حسینی پس از احضار به اطلاعات شهر سقز در حین بیرون آمدن از منزل از سوی مامورین اطلاعات ولباس شخصی بازداشت و به اداره اطلاعات منتقل شده است.
همچنبن حامد نباتی دیگر فعال کارگری صبح امروز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴در اداره اطلاعات شهر سقز حضور یافت .
پس از حدود ۲ ساعت بازجویی و تهدید به شرکت نکردن در مراسم روز جهانی کارگر هر دو فعال کارگری آزاد شدند.
مهرداد امین‌وزیری به کمیساریای عالی پناهندگان پناهنده شد
افزایش بی‌سابقه اعمال فشار، تهدید و حبس غیرقانونی فعالان کارگری توسط وزارت اطلاعات
به دنبال تایید حکم صادره دادگاه انقلاب سنندج برای «مهرداد امین وزیری»، این فعال کارگری از ایران خارج شد و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست پناهندگی کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، حکم ۵ سال و ۹۱ روز حبس تعزیری «مهرداد امین وزیری» در حالی تایید شده است که در روزهای اخیر موج بازداشت‌ فعالان کارگری در استان کردستان افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است. خروج این فعال کارگری به دنبال تهدید ماموران امنیتی اداره اطلاعات سنندج مبنی بر دستگیری وی پیش از برگزاری مراسم جهانی روز کارگر صورت گرفته است.
گفته شده «مهرداد امین وزیری» طی اعتراضی به حکم صادره برای او از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج و به دنبال رد شدن درخواست تجدیدنظر، با تایید این حکم مواجه شده است.
این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، طی تماس با گزارشگر «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» با اعلام این خبر گفته: “من به دلیل احتمال اجرای حکم صادره غیر عادلانه از سوی دادگاه انقلاب، و همچنین تهدید، احضار، بازجویی‌های بی دلیل و احتمال اجرای حکم زندان، از ایران خارج شدم و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست پناهندگی دادم.”
«مهرداد امین وزیری» فعال کارگری سنندجی ساعت ۸ صبح روز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۳۹۳، توسط ماموران لباس شخصی اطلاعات در محل کار خود بازداشت شد. او پس از تحمل ۱۲ روز بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج، ساعت ۱۴ پنج‌شنبه ۱۸ دی‌ماه سال ۱۳۹۳، با قرار وثیقه‌ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان به صورت موقت آزاد شد. سپس حکم ۵ سال و ۹۱ روز تعزیری برای این فعال کارگری در سه‌شنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۳، به وکیلش ابلاغ شد.
این فعال کارگری پیش‌تر در سال ۱۳۹۰ نیز به مدت ۳۴ روز در بازداشت اداره اطلاعات سنندج بوده و با قرار وثیقه ۱۵ میلیون تومانی آزاد شد. او بعدا در دادگاه سی‌ام مهرماه ۱۳۹۰، در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج، به تحمل ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
همزمان در روزهای اخیر و در آستانەی روز جهانی کارگر، برخی از فعالین کارگری از جمله «رضا امجدی» در سنندج، «ابراهیم مددی» در تهران، «داوود رضوی» در تهران، «پدرام نصرالهی» در سنندج، «محمود صالحی» در سقز، «عثمان اسماعیلی» در مهاباد، «کوروش بخشنده» در سنندج، «حامد محمودی‌نژاد» در سنندج، «نظام صادقی» در سنندج، «حسن رسول‌نژاد» در بوکان، «جمال میناشیری» در سقز، «هادی تنومند» در سقز، «قاسم مصطفی‌پور» در سقز، «ابراهیم مصطفی‌پور» در سقز از سوی نیروهای امنیتی اطلاعات بازداشت شده‌اند. «آرام زندی» و «فواد زندی» نیز همچنان در بازداشت اطلاعات سنندج نگهداری می‌شوند.
«یوسف آب‌خرابات» فعال کارگری بوکانی، «واحد سیده» فعال کارگری بوکانی، «ریبوار عبدالهی» فعال کارگری سنندجی، «بهنام ابراهیم‌زاده» فعال کارگری تهرانی، «شاهرخ زمانی» فعال کارگری آذربایجانی و «محمد جراحی» فعال کارگری آذربایجانی از جمله فعالین کارگری به شمار می‌روند که همچنان در زندان‌های ایران محبوس هستند.
همچنین «خالد حسینی» فعال کارگری سنندجی، «جعفر عظیم‌زاده» فعال کارگری تهرانی، «حامد نباتی» و «سید علی حسینی» فعالان کارگری سقزی در روزهای اخیر از سوی اداره اطلاعات احضار و تهدید شده‌اند.
از سوی دیگر صدور حکم ۹ ماه زندان برای «فردین میرکی»، تایید حکم ۵ سال و ۹۱ روز زندان برای «مهرداد امین‌وزیری» و صدور حکم ۲ سال زندان برای «فرزاد مرادی‌نیا» از سوی دادگاه انقلاب سنندج، از جمله اخبار کارگری در هفته اخیر بوده است.
بیش‌ترین موارد احضار، بازداشت و صدور و تایید احکام زندان فعالان کارگری، در روزهای منتهی به اول ماه می، روز جهانی کارگر، مربوط به فعالین کارگری عضو «کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری» بوده که در سال‌های اخیر و در تجمع‌ها، اعتراضات، اعتصابات، تظاهرات و مناسبت‌های کارگری از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران مورد شدیدترین برخوردهای امنیتی قرار گرفته‌اند.
جعفر عظیم زاده شب گذشته آزاد شد
جعفر عظیم زاده که بدنبال احضار دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در ساعت ۴ بعد از ظهر روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴در این نهاد حاضر شده بود، پس ازحدود۵ ساعت بازجوئی آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و به نقل ازاتحادیه آزاد کارگران ایران، در این بازجوئی، مامورین امنیتی در خصوص قطعنامه مشترک تشکلهای کارگری و تجمع کارگری در مقابل مجلس به مناسبت اول ماه مه، جعفر عظیم زاده را متهم به تجمع و ارائه قطعنامه مشترک غیر قانونی کردند که وی ضمن دفاع از تجمع در مقابل مجلس و سنت طبقه کارگر در عمل متحدانه به مناسبت اول ماه در رابطه با قطعنامه، اتهام غیر قانونی بودن این گونه فعالیتها را رد کرد و بر حق کارگران در دفاع از زندگی و معیشت شان تاکید نمود..
جعفر عظیم زاده روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در حالی به مدت۵ ساعت و با اعلام احتمال تشکیل پرونده دیگری بر علیه اش، مورد بازجوئی قرار گرفت که به جرم فراخوان سال گذشته اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت روز جهانی کارگر و دیگر فعالیتهایش در دادگاه بدوی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، به شش سال زندان محکوم شده است.
اعزام چند تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر به مرخصی
ظهر امروز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ چند تن از زندانیان سیاسی بند دو زندان رجایی شهر کرج مشهور به دارالقرآن به مرخصی اعزام شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،«علیرضا فراهانی»، «فرید آزموده»، «علیرضا ناصری»، «بهزاد ترحمی»، «ایرج حاتمی»، «حجت الله حاتمی» از محکومین دادگاه نظامی که در بند دو زندان رجایی شهر کرج مشهور به دارالقرآن محبوس می باشند ، ظهر امروز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴به مرخصی اعزام شدند.
اتهام این ۶ زندانی افشای اطلاعات محرمانه نظامی و امنیتی است .
آزادی ٣ تن از مدرسان بهایی از زندان
صبح امروز پنج شنبه سه تن از اعضای جامعه بهایی ایران و از اساتید برجسته دانشگاه بهاییان پس از تحمل چهار سال حبس از زندان آزاد شدند.
بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،امروز پنجشنبه – ۱۰ اردیبهشت – ۱۳۹۴ فرهاد صدقی ، محمود بادوام و رامین زیبایی از اعضای جامعه بهایی ایران و از اساتید برجسته دانشگاه بهاییان پس از تحمل چهار سال حبس از زندان رجایی شهر کرج آزاد شدند.
رامین زیبایی، محمود بادوام، فرهاد صدقی از مدرسان این موسسه آموزش عالی بهائیان بودند که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به چهارسال زندان محکوم شدند. و درشعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به تائید رسیده بود.
بهائیان پس از انقلاب ایران از حق تحصیل در دانشگاه‌ها و مشاغل دولتی محروم بوده و به همین دلیل در دانشگاهی که خود تاسیس کرده‌اند به تحصیل می‌پردازند.
این دانشگاه نیمه حضوری و غیرانتفاعی در اواسط دهه ۱۳۶۰ خورشیدی با هدف تامین نیازهای تحصیلی جوانان بهایی که پس از انقلاب از ورود به دانشگاه‌های دولتی محروم بوده‌اند تاسیس شد و رشته‌های آن به تدریج گسترش پیدا کرده است.
یک زندانی کُرد در سنندج به دار آویخته شد
سحرگاه امروز، حکم اعدام از طریق چوبه‌ی دار در زندان مرکزی سنندج برای یک زندانی کُرد از اهالی کامیاران به اجرا درآمد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر کردستان ،سحرگاه امروز پنجشنبه – ۱۰ اردیبهشت، حکم اعدام یک زندانی کُرد به نام « فرهاد یوسفی» اهل شهرستان کامیاران در زندان مرکزی سنندج به اجرا درآمد.
نامبرده اهل شهرستان کامیاران و به اتهام قتل همسر خود ١۶ سال است که در زندان بسر می برد. که قبلا هم یک بار تا پای چوبه دار رفته بود، ولی اعدام نشده بود.
خیلی از فعالان مدنی و بستگان این شهروند کامیارانی از خانواده مقتول درخواست رضایت کرده بودند، که نهایتا صبح امروز با حضور خانواده مقتول در سالن زندان مرکزی سنندج، این اعدام صورت گرفت.
هم‌بندی‌های سامان نسیم بە بند عمومی زندان تبریز انتقال یافتند
دو زندانی سیاسی کرد محکوم بە اعدام بە بند عمومی زندان تبریز منتقل شدەاند.
“سیروان نژاوی” و ” ابراهیم عیسی‌پور” دو زندانی سیاسی کرد محکوم بە اعدام کە در بند مجازات زندانیان محکوم بە اعدام نگهداری شدە بودند، بە بند عمومی این زندان منتقل شدەاند.بنا بە گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، از سرنوشت سامان نسیم دیگر زندانی سیاسی کرد هیچ اطلاعی در دسترس نیست.
سیروان نژاوی چهاردهم تیرماە ١٣٩٠ خورشیدی بس از بازادشت و شکنجەهای جسمی و روانی از سوی ماموران رژیم، در شعبە یک دادگاە انقلاب مهاباد بدون داشتن وکیل از سوی قاضی “جوادی‌کیا” بە اتهام “محاربە” و ” عضویت در یکی از احزاب اپوزیسون کرد رژیم اسلامی ایران” بە اعدام محکوم شد.
ابراهیم عیسی‌پور دیگر زندانی سیاسی کرد ساکن یکی از روستاهای سردشت در شانزدهم تیرماە ١٣٩٠ خورشیدی از سوی نیروهای وزارت اطلاعات رژیم ایران بازداشت پس از شکنجەهای جسمی و روانی و نگهداری در سلول انفرادی بە زندان مهاباد منتقل شد.
این زندانی سیاسی کرد نیز در بیست‌وسوم فروردین‌ماە ١٣٩١ خورشیدی از سوی دادگاە انقلاب شهر مهاباد بە اتهام “همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کرد رژیم اسلامی ایران” بە اعدام محکوم شد.
این دو زندانی سیاسی کرد بە همراە ”سامان نسیم”، “علی افشاری”، “حبیب‌الـلە افشاری” و “یونس آقایان” بهمن‌ماە سال گذشتە جهت اجرای حکم اعدام آنان بە مکان نامعلومی منتقل شدە و بعد از اعدام علی افشاری و حبیب‌الـلە افشاری، یونس آقایان بە زندان زنجان منتقل شدە و از سرنوشت سامان نسیم خبری در دسترس نیست.
خانوادەهای این دو زندانی سیاسی اعدام شدە تاکنون جسد آنان را تحویل نگرفتە و وزارت اطلاعات بەخانواده آنان اعلام کردە بە طور مخفیانە اقدام بە دفن این دو زندانی سیاسی کردە است.
در این زمینە سامان نسیم دیگر زندانی سیاسی کرد محکوم بە اعدام هیچ اطلاعی در دست نیست و چندین نهاد و سازمان مدافع حقوق بشر جهانی و ایرانی نسبت بە سرنوشت مبهم این زندانی سیاسی و رفتار رژیم ایران اعتراض کردەاند.
سامان نسیم متولد شهریورماه سال ۱۳۷۳ و اهل شهر مریوان از استان کُردستان است.
وی در ۲۶ تیرماه سال ۱۳۹۰، در زمانی که ۱۷ سال سن داشت در مرز سردشت بازداشت و به مدت دو ماه در سلول انفرادی حفاظت اطلاعات سپاه در ارومیه، تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت و بعدها به زندان مهاباد انتقال یافت.
این شهروند کُرد، در نهایت به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزسیون رژیم اسلامی از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد و این حکم از سوی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان‌غربی و شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور در آذرماه ۱۳۹۲ خورشیدی، عیناً تایید گردید.
کُردستان/ دو تن دیگر قربانی قصور پزشکی در بیمارستان‌ها شدند
یک شهروند ٦٠ ساله به دلیل خطای پزشکی در یکی از مراکز درمانی شهر بانه، جان خود را از دست داد.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، چند روز قبل، احمد فرامرزی اهل بخش “ننور” از توابع شهر بانه به دلیل تزریق اشتباه آمپول مسکن جان باخته است.
گفته می‌شود، این شهروند کُرد به دلیل بیماری “درد شکم” به مراکز درمانی بانه مراجعه کرده بود.
منابع مطلع اعلام می‌کنند که تزریق آمپول مسکن باعث افزایش فشار خون آقای فرامرزی شده و در نتیجه وی جان خود را از دست می‌دهد.
پزشکان بیمارستان بانه درباره علت مرگ این شهروند کُرد اعلام کرده‌اند: پیشتر، احمد فرامرزی بیماری قلبی داشته است، اما خانواده این شهروند کُرد این ادعای پزشکان بیمارستان بانه را با قاطعیت رد می‌کنند.
همچنین برخی منابع خبری در کُردستان ایران اوایل هفته‌ی جاری از مرگ یک شهروند کُرد در بیمارستان ایلام به دلیل انجام عمل جراحی سنگ‌ کلیه خبر داده بودند.
چندی قبل نیز مادری در سردشت بر اثر سهل‌نگاری اتاق عمل در بیمارستان سردشت بهمراه بچه نُه ماهه‌اش جان سپرد.
با استناد به آمار ثبت شده در مرکز آمار آژانس خبررسانی کُردپا، طی سال گذشته نیز، ١٠ شهروند مدنی کُرد به دلیل سهل‌انگاری پزشکی جان خود را از دست داده‌اند.
دستگاه تولید بستنی، مرگ یکی از کارگران زن را رقم زد
در ادامه مرگ کارگران بر اثر حوادث ناشی از کار در کُردستان، یک کارگر ٣٠ ساله اهل سنندج به دلیل حوادث ناشی از کار جان سپرد.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، روز چهارشنبه نهم اردیبهشت‌ماه، شهین احمدی‌بگجان هنگام کار در کارخانه “بستنی عسل” واقع در شهرک سنندج دچار حادثه کار شد.
گفته می‌شود، این حادثه هنگامی روی داده که ابتدا دست این کارگر در دستگاه خط تولید این کارخانه بستنی‌سازی گیر کرده و سپس بدن او به داخل دستگاه کشیده شده است.
ایلنا به نقل از کارگران این کارخانه اعلام کرد: پیشتر نیز حوادث کار مشابهی که منجر به جراحت و مصدومیت کارگران شده، در این کارخانه روی داده‌اند.
حدود ٣٥ کارگر که اغلب زنان هستند به صورت مستقیم در این کارخانه که تابستان گذشته به بهره‌برداری رسیده مشغول بکار می‌باشند.
سال گذشته ٢٦٥ حادثه‌ی کار در استان کُردستان به ثبت رسیده که ١٠ مورد آن به مرگ کارگر منجر شده است.
این آمارها از تشکل‌های رسمی کارگران که نزدیک به حکومت هستند جمع‌آوری گردیده و شامل کارگاه‌های کمتر از ١٠ نفر نمی‌باشد و این امر صحت و سقم کامل آمار مرگ و میر کارگران در مناطق محروم و دورافتاده‌ای نظیر کُردستان را به زیر سوال می‌برد.
همچنین، سالانه بیش از یک‌هزار و ٤٠٠ نفر در کشور بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این‌باره اعلام کرد: شش برابر این رقم نیز آمار مرگ‌های ناشی از بیماری‌های شغلی است که گریبان نیروی کار را گرفته است.
به گفته حسن هفده‌تن، ٤٣,٨‌ درصد موارد مرگ‌ و میر ناشی از حوادث کار در بخش صنعت ساختمان اتفاق می‌افتد و با آسیب‌شناسی وضع حوادث ناشی از کار در ایران، می‌توان به عمق فاجعه و نگرانی‌ها در این‌باره پی‌برد.
آخرین وضعیت دو شهروند کُرد دستگیری در سلماس از سوی نیروهای اطلاعات
اتهام دو شهروند کُرد که پیشتر از سوی نیروهای اطلاعاتی در شهرستان سلماس در استان ارومیه دستگیر گردیده بودند، از سوی دستگاە امنیتی حکومت اسلامی ایران مشخص گردید.
بە گزارش ماف نیوز، اتهام دو شهروند کُرد سلماسی به نامهای “محرم آلخانی” و “پژمان مامدی” که پیشتر از سوی نیروهای وابسته به ستاد خبری اطلاعات در این شهرستان دستگیر شده بودند، تبلیغ علیه نظام عنوان شد.
یک منبع مطلع از سلماس به خبرنگار ماف نیوز گفت: این دو شهروند کُرد به صورت جداگانه از سوی نیروهای اطلاعاتی مورد بازجویی قرار گرفته و هم‌اکنون پژمان مامدی در بازداشت اطلاعات سلماس و محرم آلخانی در زندان مرکزی ارومیه به سر می‌برد.
محرم الخانی، از اهالی شهرستان سلماس است که در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای ستاد خبری ادارە‌ی اطلاعات این شهر بازداشت و بە زندان مرکزی ارومیە منتقل شده است.
پژمان مامدی، شهروند کُرد از اهالی شهرک اسلام‌آباد در شهرستان سلماس است که روز یکشنبە ۶ اردیبهشت‌ماە سال جاری از سوی نیروهای اداره‌ی اطلاعات این شهر در منزل شخصی خود بازداشت شده بود.
تا کنون این دو شهروند دادگاهی نشده‌ و تشکیل پرونده‌ علیه‌شان از سوی ستاد خبری اطلاعات ادامه دارد.
مصادره آنتن‌های ماهواره در ایلام و کرمانشاه و دستگیری یک نفر
طی چند روز گذشته تعدادی از نیروهای لباس شخصی وابسته به حکومت اسلامی ایران در بعضی از نقاط دو استان ایلام و کرمانشاه اقدام به جمع‌آوری آنتن‌های ماهواره در منازل شخصی مردم کرده‌اند.
به گزارش ماف نیوز، از دو روز پیش مامورین لباس شخصی تعداد زیادی از آنتن‌های ماهواره در محلات مختلف در شهرهای، ایلام، ایوان، کارزان، شیروان و چرداول در استان ایلام و در شهرهای کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب و قصرشیرین را جمع‌آوری کردند.
بنا به گزارش خبرنگاران ماف نیوز در دو استان کرمانشاه و ایلام، ماموران لباس شخصی هنگامی که ساکنین منازل از باز نمودن در منازل خودداری می‌کردند، از طریق دیوار به منازل وارد شده و آنتن‌های ماهواره آنها را جمع‌آوری می ‌کردند.
همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس کرمانشاه نیز اعلام کرده است: ۸۱۰ مورد تجهیزات ماهواره‌ای و ادوات متعلقه طی روزهای گذشته کشف و یک نفر در این رابطه دستگیر شده است.
احضار رضا خندان مهابادی، نویسنده‌ی منتقد از سوی اطلاعاتنون نویسندگان ایران اعلام کرد: رضا خندان مهابادی نویسنده و منتقد ادبی و عضو هیات دبیران کانون نویسندگان ایران به دفتر مرکزی وزارت اطلاعات احضار گردیده است.
به گزارش ماف نیوز، صبح دیروز چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ خورشیدی، چند تن از ماموران امنیتی به منزل رضا خندان یورش برده و بعد از تفتیش منزل وی، دست نوشته‌ها، آرشیوهای گوناگون، هارد کامپیو‌تر، گوشی موبایل و… او را ضبط کرده و با خود برده و این نویسنده نیز به اطلاعات احضار گردیده است.
یک منبع مطلع از کانون نویسندگان ایران به ماف نیوز گفت: طبق برگه‌ی احضاریه که مامورین اطلاعات به رضا خندان تحویل داده‌اند، وی باید روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت برای بازجویی به ساختمان مرکزی وزارت اطلاعات مراجعه کند.
این منبع همچنین تاکید کرد که: در این برگه، شعبه‌ی ۱۲ بازپرسی دادگاه رسانه و فرهنگ خندان را به “فعالیت تبلیغی علیه نظام” متهم کرده است.
رضا خندان مهابادی نویسنده، منتقد و فعال اجتماعی، بیشتر با مجموعه “داستان های محبوب من” و “فرهنگ افسانه های مردم ایران” شناخته شده است. وی متولد سال ۱۳۳۹ می‎باشد و همواره در محافل ادبی از او به عنوان یکی از منتقدین مطرح و شناخته شده نام برده می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر