امروز مصادف با سی و هشتمین سالروز تاسیس حزب کارگران کردستان است. پ.ک.ک در روز بیست و هفت نوامبر سال ۱۹۷۸، توسط گروهی از جوانان که خود را آپوچی معرفی میکردند در روستای فیس در حوالی شهر آمد در شمال کردستان اعلام موجودیت کرد
روز ۲۷ نوامبر سال ۱۹۷۸، گروهی از جوانان که خود را آپوچی معرفی میکردند، در روستای فیس از توابع شهر آمد، گردهم آمدند و تاسیس حزب کارگران کردستان را اعلام کردند. پس از این نشست بود که برای اولین بار، نام پ ک ک به گوش مردم رسید.
در سال ۱۹۷۷ یکی از اعضای برجسته جنبش بنام "حقی قرار" در نتیجه یک حمله در شهر دیلُوک جانش را از دست داد.
به دنبال این واقعه بود که اعضای گروه تصمیم به تشکیل حزب گرفتند و به دنبال آن روز ۲۷ نوامبر سال ۱۹۷۸، حزب کارگران کردستان در روستای فیس از توابع آمد اعلام موجودیت کرد.
مبارزات حزب کارگران کردستان به رهبری عبدالله اوجالان، نقش خود را در سیاست های ۳۸ ساله اخیر در منطقه ثبت کرده است. پ ک ک در سال ۱۹۸۴ مبارزات مسلحانه خود را آغاز و روز به روز با پیوستن جوانان کرد به صفوف مبارزاتی، تعداد نیروهای خود را افزایش داد و به بزرگترین نیروی کردستان مبدل شد.
پ ک ک در چهار بخش کردستان و خارج از آن، میلیون ها هوادار پیدا کرده و بدین ترتیب به جنبش نوین و مدرن کرد مبدل شده است.
در اوایل دهه ۹۰، برای مقابله با سیاست انکار و امحای ملت کرد و پیشبرد راه حلی دموکراتیک، مبارزات هماهنگ سیاسی و نظامی شدت بیشتری به خود گرفتند.
پ.ک.ک به رهبری اوجالان اکنون توانسته کردها را به عنوان ملتی که در عمل اساسی ترین نقش را در دمکراتیزه شدن خاورمیانه ایفا میکنند معرفی کند.
در سایه مبارزات این حزب، کردها به قدرتی انکار ناپذیر در منطقه مبدل شده که نه دولتهای منطقه و نه قدرتهای جهانی قادر به حذف و یا نادیده گرفتن آن نیستند.
برقراری خودمدیریتی دمکراتیک در کانتونهای روژاوا و تأسیس جامعه دموکراتیک و آزاد شرق کردستان "کودار" و جامعه زنان آزاد به نام "کژار" همگی متأثر از مبارزات پ.ک.ک بودەاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر