آلدار خلیل: سیاست گذاران آمریکا و اروپا از بسیاری از ما رهبران "جنبش جامعه ی دموکراتیک"، گروه مرکزی احزاب سکولار در روژاوا، سؤال کرده اند که انتخاب ترامپ برای سوریه و کردها به چه معناست. کردهای سوریه مردم آمریکا را بسیار می ستایند و حقیقتاً به روند دموکراتیک آنها احترام می گذارند.
کردهای سوریه طرف دار دموکراسی و طرف دار آمریکا هستند. آنها خواهان رابطه ای شفاف و دیرپا با آمریکا – و به ویژه دولت آینده ی آن – هستند. آمریکا متحدی حیاتی در جنگ با داعش و همچنین بهترین دوست و شریک برای ثبات سیاسی و اقتصادی در منطقه است.
ترامپ طی سفرهای انتخاباتی اش قول شکست داعش را داد و کردها را به خاطر یاری رساندن در این راه ستود. او همچنین بر اهمیت توافق ثمربخش کردها و ترکیه تأکید کرد که موجب کاهش تنش ها می شود و از این رهگذر متحدان آمریکا در منطقه را قادر می سازد که بیشتر بر نبرد با تروریسم و بازگرداندن ثبات به خاور میانه متمرکز شوند.
ترکیه از طریق تحرکات و عدم تحرکاتش ثابت کرده است که در جنگ با داعش متحدی قابل اتکاء نیست. گفته می شود که بسیاری از گروه های مورد حمایت ترکیه با گروه های اسلام گرای تروریستی رابطه دارند. به عنوان نمونه گروه نورالدین زنگی آشکارا روابطش را با القاعده حفظ کرده اما از حمایت آمریکا برخوردار است و دولت ترکیه با رهبری آ ک پ، حزب رجب طیب اردوغان، نه تنها از جنگ خود با کردها نکاسته بلکه به آن افزوده است در حالی که کردها بسیاری از موفقیت های داعش در شمال سوریه را به شکست تبدیل کرده اند.
نیروهای سوریه دموکراتیک قابل اتکاءترین و مؤثرترین متحد آمریکا در منطقه هستند. آنها پیچیدگی های جغرافیایی و فرهنگی نبرد با داعش و اهمیت این پیچیدگی ها را درک می کنند و برای اطمینان از پیروزی قاطع در برابر جهادی های افراطی منطقه به لحاظ سیاسی و اقتصادی بسیار سرمایه گذاری کرده اند.
نهادهای حکمران کنونی در روژاوا نهادهای دموکراتیکی ایجاد کرده اند که متعهد به تکثر مذهبی و احترام به حاکمیت قانون هستند و در همین حال قوانینی را که بر پایه ی تبعیض نژادی، مذهبی و جنسیتی قرار دارند، لغو کرده اند و زنان در روژاوا(مناطق کردنشین سوریه) همگام با نقشه راه های بسیاری از دموکراسی های لیبرال در عرصه های نظامی و سیاسی به بالاترین مقام ها رسیده اند.
کردها به شدت مخالف حکومت بزرگ و مرکزگرا بوده و به جای آن بر این باور هستند که فدرالیسم بهترین روش حکومت داری برای سوریه است. روژاوا نمونه ی خوبی است؛ جایی که در آن تنوع و هم زیستی نه تنها ممکن است بلکه مورد تشویق قرار می گیرد.
در همان حال که نیروهای کرد به سوی رقه پایتخت خودخوانده ی داعش در حرکت هستند، بسیاری از رهبران روژاوا نگرانی های خود راجع به حملات نظامی ترکیه به کانتون عفرین در شمال غرب سوریه را ابراز کرده اند. درنگ های طولانی آمریکا به وقوع این حملات کمک کرده است.
اردوغان در واشنگتن لابی گرهای حرفه ای را برای تبلیغ برنامه های ضد دموکراتیک خود استخدام کرده است. آنها برای ما یک چالش محسوب می شوند اما نمی توانند پیشروی های آشکار کردها در برابر داعش را مورد تردید قرار دهند. در واقع در سراسر سوریه تنها جایی که نیروهای آمریکایی می توانند در امنیت به سر برده و دست به عمل بزنند، مناطق کردها هستند.
اسلام رادیکال تهدیدی برای تمام جهان است. مردان و زنان ما یعنی همان کسانی که در خط مقدم در حال جنگیدن هستند، آماده و مشتاق آن هستند که با آمریکا در برابر این تهدید مشترک متحد شوند. ما بی صبرانه در انتظار آن هستیم که رابطه مان با آمریکا قوی تر و ژرف تر شود و این بزرگ ترین امید دموکراسی در حال رشد و شکوفایی روژاواست.
ما به خاطر آمریکا و ارزش های لیبرال و دموکراتیکی که نمایندگی می کند، بی صبرانه در انتظار برقراری و رشد رابطه مان با دولت آینده ی این کشور هستیم.
* آلدار خلیل عضو کمیته ی اجرایی "جنبش جامعه ی دموکراتیک" است.
منبع: مجله نشنال اینترست آمریکا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر