به گزارش کوردانه به نقل از فرات نیوز صالح مسلم از رهبران حزب اتحاد دمکراتیك طی گفتگویی جریانات سیاسی کردستان را به ایجاد همبستگی برای توفیق در تحولات جاری خاورمیانه دعوت کرد. مسلم گفت نه تاریخ و نه مردم کردستان، احزابی که در این زمینه مانعتراشی کنند را نخواهند بخشید.
صالح مسلم در اینباره که تلاش بینالمللی برای چینش سیاسی نوین خاورمیانه چگونه خواهد بود گفت: " جنگهای جهانی اول و دوم منجر به تأسیس کشورهای جدید در منطقه شد البته کردها بخاطر عدم آمادگی لازم، تحت ستم ملی قرار گرفتند و با فاجعه پاکسازی مواجه شدند. اکنون میتوان از سوریه به عنوان میدان جنگ جهانی سوم نام برد با این تفاوت که کردها دیگر همان مردم پیشین نیستند. ما از نیروهای سیاسی و نظامی سازمانیافته برخورداریم و برای رسیدن به حقوق و آرمان خود مبارزه میکنیم. اتفاقی که روی داده اینست؛ کردها با رد واپسگراییها اکنون اراده کردەاند الگویی برای آزادیخواهی باشند و پیروزی آنها به نفع همەی مردمان منطقه خواهد بود. امیدواریم این مقاومت بر حل مسئله همەی جوامع فرودست در خاورمیانه تأثیر بگذارد."
در جنگ جهانی اول بریتانیا برای جلوگیری از کنترل موصل توسط ترکیه مقامات آنرا با توسل به کردها تهدید کرده بود. صالح مسلم در پاسخ به این سئوال که آیا وضعیت کنونی پیش آمده در حلب و مناطق شهبا میتواند تکرار همان سناریو باشد، گفت: " در سال 1920 پارلمان ترکیه میثاق ملی تصویب کرد که طبق آن قرار بود حلب و موصل را به خاک خود ضمیمه کند. پیش از آن آتاترک بارها سعی کرده بود کردها را به قبول این پیمان راضی کند. هرچند در این پیمان به موجودیت کردها در ترکیه اشاره شده بود اما برتریجویی ترکها در عمل سبب شد که کردها با پاکسازی فیزیکی و فرهنگی و کوچ اجباری مواجه شوند. این خیانتی بود که در آنزمان روی داد. ترکیه در عهدنامەهای بعدی نیز حذف موجودیت ملی کردها را به عنوان یک محور اصلی در نظر گرفت. در این مدت دهها کشتار جمعی مانند وقایع درسیم و آگری روی دادند اما مقاومت و پیکارگری کردها باعث شد که از بین نروند و ترکیه به هدفش نرسد. ترکیه اکنون با ورود نظامی به مناطق شهبا میخواهد که مفاد میثاق ملی را عملی کند. میخواهند بخشی از خاک سوریه و عراق را اشغال کنند. ترکیه در حالی میخواهد جلوی شکلگیری موقعیت حقوقی و سیاسی کردها را بگیرد که ما خواهان همزیستی با مردم ترک هستیم. حکومت این کشور جلوی این همزیستی را گرفته و میان خلقهای کرد و ترک فتنەانگیزی میکند. علیرغم تهدیدهای موجود اما کردها اکنون بازیگری اصلی در منطقه هستند و توان سیاسی و نظامی خود را ثابت کردەاند."
رئیس مشترک حزب اتحاد دمکراتیك با اعلام آنکه توازن پیشین در منطقه برهم خوردەاند، افزود: "در همپیمانیهای گذشته همواره ترکها، فارسها و عربها نقش وکیل کردها را بازی میکردند و اجازه مشارکت مستقیم به آنها نمیدادند. ترکیه، ایران، سوریه و عراق توافقی مشترک در زمینه سرکوب کردها میان خود داشتند. حاکمیت بغداد که طبق همین عهدنامەها مرتکب نسلکشی در قبال کردهای داخل مرزهای خود شد اکنون به حقوق این مردم اعتراف کرده است. بغداد بدین ترتیب از محور همپیمانی ایران، ترکیه و سوریه خارج شد. اگر کوشش بیشتری انجام دهیم تهران، آنکارا و دمشق هم واقعیتی به نام موجودیت کردها را برسمیت خواهند شناخت. کردهای روژاوا اکنون خواهان یک فدراسیون دمکراتیك هستند تا با سایر ساکنین شمال سوریه در شرایطی برابر و آزاد زندگی کنند."
صالح مسلم در رابطه با عدم استقبال برخی از جریانات کردستان برای شرکت در یک کنگره ملی سراسری نیز گفت: "بخاطر عدم هماهنگی میان جریانات سیاسی در گذشته هزینەهای سنگینی پرداخته شد و دشمنان ما از این اشتباهات سود بردند. دلیل وقوع کشتارهای جمعی شنگال و انفال و حلبچه را باید در همین نکته جستجو کرد. برای همین تأکید داریم که سازمانهای کردستان باید با برگزاری یک کنگره ملی به هماهنگی لازم برسند. با توجه به این باید گفت هر جریانی که با برگزاری کنگره ملی و قبول مسئولیت تاریخی خود مخالفت کند با خلق کرد دشمنی کرده است. این جریانات را نه تاریخ و نه مردم کردستان نخواهند بخشید. نبرد جاری را جنگ مرگ یا زندگی کردها توصیف میکنند و باید برای پیروزی تلاش کنیم اگر نه دوباره هزینه سنگینی پراخت خواهد شد."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر