کمال کرکوکی فرمانده نیروی پیشمرگ اقلیم کردستان در محور غرب کرکوک، تاکید کرد که باید نیروهای ارتش عراق و حشدالشعبی به مرزهای پیش از قرارداد سایکس - پیکو، عقب نشینی کنند.
کمال کرکوکی طی گفتگو با شبکه تلویزیونی روداو و در واکنش به اظهارات نوری مالکی معاون رئیس جمهور عراق در خصوص خروج نیروی پیشمرگ از مناطق آزاد شده در جنگ داعش و تهدید به استفاده از نیروی نظامی علیه اقلیم کردستان در این خصوص؛ گفت که اظهارات مالکی نشان دهنده نیات واقعی حاکمان بغداد است.
فرمانده نیروی پیشمرگ در محور غرب کرکوک و عضو دفتر سیاسی حزب دمکرات (پارتی)، افزود که باید کردها با این اظهارات مالکی به خود آمده و بدانند که اگر استقلال خود را به دست نیاورند، بار دیگر دچار جنگ و درگیری می شوند.
وی تاکید کرد: این ارتش عراق و نیروهای حشدالشعبی هستند که باید از مناطق هیت و شمال تکریت عقب نشینی کرده و به مرزهای پیش از قرارداد سایکس - پیکو بازگردند.
کمال کرکوکی گفت که ارتش عراق و نیروهای حشدالشعبی چه با شیوههای مسالمت آمیز و یا با درگیری، باید از این مناطق خارج شوند و کردها به هر نحوی که باشد این مناطق را بازپس می گیرند.
این فرمانده نیروی پیشمرگ اعلام کرد: محال است بار دیگر خاک کردستان را به ارتش شکست خورده و فراری عراق تحویل دهیم؛ چرا که در هنگام حمله داعش هیچ دفاعی از ملت کُرد نکرده و آنان را به تیغ شمشیرهای داعش تسلیم کردند و کردها در حال حاضر در خاک و میهن خود به سر برده و آن را ترک نمی کنند.
وی در مورد سخنانی که در خصوص توافق میان اربیل و بغداد در مورد عقب نشینی نیروی پیشمرگ از مناطق آزاد شده عملیات موصل به میان آمده گفت: مسئله از اساس توافق نیست، خاک کردستان، خاک کردستان است و متعلق به مردم کُرد، اگر عدالت وجود داشته و قوانین بین المللی و تصمیمات سازمان ملل دارای اعتبار باشند، باید نظر مردم کُرد در مورد سرنوشت آنان در خاک کردستان در نظر گرفته شود.
کمال کرکوکی افزود: به نظر ما بهتر است ارتش عراق و حشدالشعبی، با گفتگو و مذاکره و به صورت مسالمت آمیز به مناطق خود عقب نشینی کنند و اقلیم کردستان نیز چشمداشتی به خاک دیگران ندارد و نیروی پیشمرگ در جنگ داعش، از تمامی اقوام و آیین ها بدون تبعیض دفاع کرد و ما می خواهیم به کُرد و غیرکُرد هیچ ظلمی نشود.
رئیس پیشین پارلمان کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که کُردها نقش ویژهای در ایجاد ارتش عراق داشتهاند، اما در پی سیاست های بغداد، به تدریج از این ارتش اخراج شده و در حال حاضر شمار بسیار اندکی از کُردها در ارتش عراق حضور دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر