ایران نیوز

پنجشنبه، اسفند ۰۳، ۱۳۹۶

اساتید و دانشجویان دانشگاه کردستان در سنندج روز جهانی زبان مادری را گرامی داشتند

اساتید و دانشجویان دانشگاه "کردستان" در شهر سنندج در آستانە فرارسیدن روز جهانی زبان مادری این روز را گرامی داشتند.
به گزارش کوردستان نیوز به نقل از گزارش‌  K24 ، در مراسمی کە بە این مناسبت در سالن مولوی دانشکدە علوم انسانی دانشگاه سنندج برگزار شد، ضمن اجرای نمایش و برگزاری پانل‌هایی از سوی استاتید زبان کردی و قرائت پیامهایی بە زبانهای گوناگون و گویش‌های مختلف زبان کردی، خواهان توجه بە زبان کردی شدند.

در حالیکە در دانشگاە کردستان در استان سنندج،(یکی از استان‌های شرق کردستان)، تعدادی کرسی به تدریس زبان کردی اختصاص یافتە است، اما بە نظر شرکت‌کنندگان در این همایش عدم اجرای تحصیلات زبان مادری در دوران ابتدایی از نواقس اساسی یادگیری اساسی زبان است.

گرامیداشت روز زبان مادری در سالن مولوی دانشکدە علوم انسانی دانشگاه سنندج 

کشور کثیرالملە ایران از ملت‌های کرد، ترک آذری، عرب، بلوچ، ترکمن و فارس تشکیل شدە است کە هرکدام بە زبان خویش سخن می‌گویند، اما تدریس بە زبان فارسی برای همە ساکنان این‌ کشور اجباری است. 

کردها علاوە بر ایران، بین کشورهای ترکیە، سوریه و عراق تقسیم شدەاند و بخش‌هایی از آنها نیز در کشورهای آذربایجان ارمنستان، روسیە و دیگر کشورها زندگی می‌کنند.

جمعیت کردها حدود ٤٠ میلین نفر تخمین زدە می‌شوند، اما از کل این جمعیت تنها حدود ٦ میلیون نفر از آنان کە در اقلیم کردستان (عراق) زندگی می‌کنند از حق قانوونی تحصیل زبان مادری در مدارس و دانشگا‌ها برخودار هستند. 

در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی روز٢١ فوریە د(دوم اسفندماه) بە عنوان روز جهانی زبان مادری نامگذاری شدە است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به دلیل اهمیت زیاد آن، سال ۲۰۰۸ را سال جهانی زبان‌ها اعلام کرد.

گروهی از طرفداران تحصیل بە زبان مادری با انتشار انیمیشنی در مورد معایب عدم تحصیل بە زبان مادری، از مردم خواستە‌اند نظرات، سولات و پیشنهادات خود در این مورد را با (#روز زبان مادری) بیان نمایند 


نامگذاری روز جهانی زبان مادری از زمانی آغاز شد که در سال ۱۹۵۲ دانشجویان دانشگاه‌های مختلف شهر "داکا" پایتخت امروزی کشور بنگلادش که در آن زمان پاکستان شرقی نامیده می‌شد و هنوز مستقل نشده بود، از جمله دانشجویان دانشگاه داکا و دانشکده پزشکی آن تلاش جهت ملی کردن زبان بنگالی به عنوان دومین زبان پاکستان (در کنار زبان اردو) تظاهرات مسالمت آمیزی در این شهر بەراه انداختند. این حرکت دانشجویان، مورد حملە پلیس قرار گرفت و تعدادی از آنها کشته شدند. بعد از استقلال بنگلادش از پاکستان و به درخواست این کشور، برای اولین بار سازمان یونسکو در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۹ روز ۲۱ فوریه را روز جهانی زبان مادری نامید و از سال ۲۰۰۰ این روز در بیشتر کشورها گرامی داشته می‌شود و برنامه‌هایی در ارتباط با این روز برگزار می‌گردد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر