امروز نود و یکمین سالگرد انعقاد پیمان لوزان یا به عبارتی دیگر می توان گفت که سالگرد تقسیم سرزمین کردستان است. در آنزمان قدرت های جهانی در جلسه ای در لوزان سوئیس خاک کردستان را میان چهار کشور ایران ، ترکیه ، سوریه وعراق تقسیم کردند. قدرت های جهانی شرایطی بوجود آوردند که در آن زمان به فجایع انسانی کردها در کردستان منجر شد. کشورهای که پیروز در جنگ جهانی اول بودند به همراه نمایندگان رخی از کشورهای دیگر درماه ژوئیه سال 1923در شهر لوزان سوئیس در جلسه ای گردهم آمدند وبر سر موضوعی که آنهم اصلی ترین آن تغیر مرزها بود خاورمیانه و تجزیه خاک کردستان بود.
در این جلسه که تشکیل داده بودند تعین سرنوشت کردها بود وهیچ نماینده ای ازملت کرد در آن جلسه حضورنداشت.
متاسفانه به هر شکلی که خواستند پیمان لوزان وبدونه تاکید کردها در 24 ژوئیه سال 1923 به امضا رسید.
قدرت های جهانی بخش بزرگی از مرزهای موجود در خاورمیانه رابر اساس منافع خودشان تغیر دادند وراه معضلاتی را باز کردند که متاسفانه تا به امروز مسئله سازبوده است . کشورهای ایران . عراق . سوریه وترکیه پش از انعقاد پیمان لوزان با تمام نیرو و سیاست های خود انکارکردها را به هر نحوی بود به اجرا گذاشتند و فجایع انسانی بزرگی را به همین خاطر رقم زدند.
در ضمن هیچ گاه کردها این پیمان را به رسمیت نشناختند ودر این راه دهها قیام و جنبش درمناطق کردستان انجام دادند که خود شاهدی است براین ادعاست.
البته با وجود اینکه دو مفاد 39و41 پیمان لوزان زبان مادری و حقوق فرهنگی کردها را به رسمیت می شناخت ولی هیچ گاه حکومت های دیکتاتوردرکردستان های تجزیه شده به مفاد درج شده در پیمان اعطنائی نکرده و چشم و گوش خود را بسته و نسل کشی فرهنگی و فیزیکی را با خشونت هر چه بیشتر به کردها انجام می دادند.
در حال حاضر کردها هیچ ارزشی را برای پیمان لوزان قائل نمی باشند ونیستند و بلکه درزمانهای سعی در برچیدن موانعی بودند که به عنوان مرز از آن استفاده شده است.
با امید روزی که تمامی مناطقی که به عنوان مرزدر خاک کردستان تعین کرده اند برداشته شود و ملت کرد بتواند در خانه خود فرهنگ وزبان مادری خودشان را دوباره بدست اورند.
کردنیوز .... شهریار
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر