مراد کارییلان عضو شورای رهبری پ.ک.ک در رابطه با نیچروان بارزانی در مورد شنگال گفت: "من به شخصه هیچ اهمیتی به سخنان نیچروان بارزانی ندادم. ما هنوز هم نفهمیدهایم که چرا وی بیانیهای را با این لحن صادر کرد؟ در واقع میان ما دیالوگ در جریان است و ما به آنها گفته بودیم که پس از پایان این دیالوگها٬ ما نیروهای خود را بهعنوان ه.پ.گ از آنجا خارج خواهیم کرد. در این رابطه رووداو نیز این خبر را پبلیش نمود.
ایشان یا از دیالوگها و نشستهای میان ما خبر ندارد یا اینکه خبر دارد و قصد دارد که این مرحله را خراب کند. ایشان باید توضیح دهد که به کدام یک از این علل٬ اینچنین سخن گفته است. به چنین بیانیهای اصلاً نیازی نبود. صحبتهایی اینچنینی که هیچ سیاستمدار کردی نباید آنها را بر زبان بیاورد٬ واقعاً جای تأسف دارد. این سخن که "ما نیروی نظامی و اهرم فشار را بهکار خواهیم گرفت" به چه معناست؟ به معنای [جنگ] برادرکشی است. آیا ایشان میخواهد راه را برای جنگ برادرکشی هموار کند؟ آیا وی میخواهد در مرحله حساس کنونی٬ مشکلات را اینگونه چارهیابی نماید؟ مخاطب اینکه پیام چه کسی بوده است٬ باید روشن شود. مطمئناً کسی با تهدید موفقیت بهدست نمیآورد. نمونههای تاریخی بسیاری وجود دارند. پ.ک.ک نیرویی نیست که با تهدید نمودنش٬ عقبنشینی کند. ما اصلاً منظور آنها را نمیفهمیم.
به گزارش کوردانه به نقل از فرات نیوزعضو شورای رهبری پ.ک.ک مراد کاراییلان در ادامه اظهارات خود در مورد مسائل منطقه٬ در برنامه استرک تیوی به مسائل جنگ٬ فعالیتهای گریلا و نیز روابط کردها در این مقطع حساس پرداخت. کاراییلان گفت مشکلات شنگال از طریق دیالوگ قابل رفع هستند
مراد کارییلان عضو شورای رهبری پ.ک.ک اظهار داشت که سال ۲۰۱۶ برای گریلاها سالی "فدایی" بوده است. وی با اشاره به عملیاتهایی که برخی از نیروهای گریلا برضد مواضع ارتش ترکیه تدارک دیده بودند اذعان داشت که "این عملیاتها دشمن را لرزانده است".
مراد کاراییلان همچنین در مورد عملیاتهای تاک نیز اظهارنظر کرد: "همچنین در سال ۲۰۱۶ با عملیاتهای تاک نیز مواجه شدیم. البته که آنها عملیاتهای تاک بودند و ما نمیتوانیم چیز بیشتری در مورد آنها بگوییم. ما قبلاً در مورد تاک ارزیابیهایی داشتهایم اما تا زمانی که انکار٬ نابودی و سرکوب بر کردها روا داشته شود و باشور کردستان مورد تهاجم هواپیماهای جنگی دولت ترکیه قرار گیرند٬ مطمئناً خلق کرد نیز جواب آنها را اینگونه خواهد داد. یکی از این روشهای پاسخگویی نیز عملیات فداییست.
کاراییلان در مورد عملیاتهای مینگذاری گریلا نیز خطاب به دولت ترکیه گفت: "اگر شما با هواپیماهای جنگی خود مواضع ما را بمباران میکنید و اموال خلق را در شهرها غصب مینمایید٬ اسداران این خلق نیز به صحنه خواهند آمد. خلق ما دارای نیرویی محافظ است. اگر در دست ما نیز هواپیماهای جنگی بود٬ جواب شما را با آن میدادیم اما ما در حوزههای دیگری دارای اختیار عملهایی هستیم. ما فکر میکنیم که عملیاتهای بمبگذاری بتواند جوابیهای به حملات هواپیماهاهی جنگی باشد. هر چقدر که شما حملات خود را افزایش دهید٬ کردها نیز در برابر آن مقاومت خواهند نمود و جواب آنها را بهشیوههای گوناگون خواهند داد".
مراد کاراییلان در رابطه با علت افزایش وسعت و دامنه جنگ اظهار داشت که: "سیاستهای اردوغان و آ.ک.پ علت اساسی وسعتیافتن جنگ است. سیاست آنها این بود که با [جنگ و] قتلعام کردن٬ ما را نابود کنند. آنها تنها یک هدف دارند و آن اینست که میخواهند با خون جوانان کرد و ترک٬ موقعیت و اقتدار خود را حفظ نمایند. دولت ترکیه سعی دارد با کشتار کردها را وادار به سکوت نماید. اما این یک واقعیت است که با کشتن کردها نمیتوان جلوی آنها را سد نمود. قبلاً هم چنین سیاستهایی در مورد کردها بهاجرا گذاشته شده بود و موفق نشده بودند. مطمئناً آنها نیز نخواهند توانست. این سیاست قطعاً با شکست مواجه خواهد شد".
عضو شورای رهبری پ.ک.ک همچنین در مورد اتحاد کردها در برهه کنونی با اظهار نظر پرداخت و اعلام کرد"مرحلهای که در آن قرار داریم بسیار مهم میباشد که سرنوشت کردها را مشخص خواهد نمود. اتحاد کردها در این برهه بیش از هر زمانی مهمتر و قابل احترامتر است". کاراییلان اذعان داشت که آنها به مساپل دیدگاهی استراتژیک دارند بههمین خاطر درصدد هستند تا مشکلات را به شیوه دیالوگ و گفتگو چارهیابی نمایند.
در مرحلهای که قرار داریم٬ دشمنان با همدیگر نشستها و جلسات مکرری را برگزار میکنند و سعی دارند تا مشکلاتشان را با استفاده از دیالوگ چارهیابی نمایند. ما نیز میخواهیم مشکلات داخلیمان را با دیالوگ چارهیابی نماییم. اگر این مشکلات [با دیالوگ] نیز چارهیابی نشوند٬ باز نیاز به پلاتفرم و چتری مشترک وجود دارد تا تصمیم نهایی را اتخاذ نماید. بههمین خاطر برای آینده خلق ما٬ اتحاد ملی بسیار حیاتیست. برای اینکه خون هزاران شهید راه آزادی کردستان به هدر نرود٬ باید به تشکیل کنگره ملی کرد مبادرت ورزید. بدونشک اتحاد ملی در راستای منافع خلق ماست".
عضو شورای رهبری پ.ک.ک در همین رابطه به سخنان نخستوزیر اقلیم کردستان نیچروان بارزانی در مورد شنگال نیز واکنش نشان داده و گفت: "من به شخصه هیچ اهمیتی به سخنان نیچروان بارزانی ندادم. ما هنوز هم نفهمیدهایم که چرا وی بیانیهای را با این لحن صادر کرد؟ در واقع میان ما دیالوگ در جریان است و ما به آنها گفته بودیم که پس از پایان این دیالوگها٬ ما نیروهای خود را بهعنوان ه.پ.گ از آنجا خارج خواهیم کرد. ایشان یا از دیالوگها و نشستهای میان ما خبر ندارد یا اینکه خبر دارد و قصد دارد که این مرحله را خراب کند. ایشان باید توضیح دهد که به کدام یک از این علل٬ اینچنین سخن گفته است. به چنین بیانیهای اصلاً نیازی نبود. صحبتهایی اینچنینی که هیچ سیاستمدار کردی نباید آنها را بر زبان بیاورد٬ واقعاً جای تأسف دارد. این سخن که "ما نیروی نظامی و اهرم فشار را بهکار خواهیم گرفت" به چه معناست؟ به معنای [جنگ] برادرکشی است. آیا ایشان میخواهد راه را برای جنگ برادرکشی هموار کند؟ آیا وی میخواهد در مرحله حساس کنونی٬ مشکلات را اینگونه چارهیابی نماید؟ مخاطب اینکه پیام چه کسی بوده است٬ باید روشن شود. مطمئناً کسی با تهدید موفقیت بهدست نمیآورد. نمونههای تاریخی بسیاری وجود دارند. پ.ک.ک نیرویی نیست که با تهدید نمودنش٬ عقبنشینی کند. ما اصلاً منظور آنها را نمیفهمیم.
کاراییلان گفت ما این موضوع را به بهانهای برای تعمیق بحران تبدیل نخواهیم کرد. ما این موضوع را پیگیری میکنیم و میبینیم که تحلیلات بسیاری در این مورد اراپه شدهاند. اما مهم اینست که بتوانیم مشکلات را با استفاده از دیالوگ چارهیابی نماییم. این موضوعی حیاتیست و نباید اشتباهاتی را در این باره مرتکب شد. من فکر میکنم که ریاست اقلیم کردستان نیز به این موضوع اولویت داده است. سیاستورزی در میان کردها تجربیات زیادی را دارد٬ بههمین خاطر میتوان بهراحتی مشکلات را با دیالوگ چارهیابی نمود. اولویت ما باید بر این مسئله معطوف شود. هم ما و هم ریاست پ.د.ک نیز تجربیاتی را در این زمینه داریم. جهان اکنون نظاره میکند تا ببیند ایا ما مشکلاتمان را با دیالوگ چارهیابی خواهیم نمود یا اینکه عملکردهای گذشتهمان را تکرار خواهیم کرد. بیگمان ما در این باره راهکاری سازنده را مبنا قرار خواهیم داد".
عضو شورای رهبری پ.ک.ک مراد کاراییلان در پایان اظهارات خود خطاب به خلق کرد اذهان داشت که: "لازم است که قبل از هر چیزی، تمامی بخشهای کردستان [و احزاب آنها] اتحاد را مبنای کار خود قرار دهند و تامی نیروهای دمکراتیک، آزادیخواه و کسانی که حقوق خلق کرد را به رسمیت میشناسند، ارتباط برقرار نمایند". کاراییلان گفت که لازم است تمامی نیروها با مبنا قرار دادن "ملت دمکراتیک"، سیاستهای خود را پیگیری کنند. اگر با تجربهای که از سال ۲۰۱۶ کسب نمودیم به سال جدید وارد شویم، میتوانیم که فاشیسم را در این بخش از کردستان شکست دهیم. اگر چنین امری محقق شود، بدون شک راه بر ازادی و دمکراسی در کردستان گشوده خواهد شد.
ما به این مبارزره امید و اعتقاد داریم. بر همین مبنا من سال جدید را به تمامی خلق کرد تبریک میگویم و برای همه آرزوی پیروزی را در این سال جدید دارم".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر